Er zijn mensen die bij het lezen van zo’n titel de wildste fantasieën krijgen. Romantische vrijpartijen onder het groene bladerdak etc. Ik raad deze mensen aan vooral aan de rest van het stukje te lezen.

Vandaag Koningsdag in Hattem. De kleedjesmarkt was letterlijk rond de kerk en buiten een kind in een slaapzak die slapend rijk wilde worden vooral veel troep. Na het rondje om de kerk was mijn rechter arm 10 cm langer door 20 kilo hondenvlees die werkelijk bij elke bezoeker persoonlijk het aarsgat wilde besnuffelen.

In de middag besloten we de rust van het bos te zoeken en maakten we een mooie wandelingen met als start- en eindpunt de Leemkule. Dat is een soort kuil in het landschap naast het park hier.

Tijdens de wandeling heeft Usko zijn tweede en grootste talent laten zien. Hij is namelijk een echte tekenmagneet. Al vrolijk huppelend verzamelt hij alle soorten en maten van larf, nimf tot volwassen teek. Gelukkig laat hij door zij anti tekenpil alles binnen keurig weer vallen. Pakken wij ze gewoon weer op. Dus de tip van de dag. Bezint eer ge begint bij het rollebollen in het bos.