De titel slaat op het weer van vandaag. Het is de eerste en enige druilerige dag van de week volgens de weerapp. Daar houden we ze aan! De temperatuur is prima maar het miezert de hele dag door de straatverkopers passen hun koopwaar razendsnel aan en kan je nu overal paraplu’s kopen. De kunst is om dus zo weinig mogelijk te lopen en zoveel mogelijk binnen te vertoeven. Dat begint bij de tweede vestiging van Midtown Comics. Hier wordt de nodige tijd en dollars besteed voordat we onder het genot van de enige echte Dunkin Donuts koffie naar het Grand Central sloffen.

Grand Central

Mooi gebouw en de verwarde mensen worden hier door de politie terstond van het toilet verwijderd. We waren als wachtende mannen voor het damestoilet wel even bezorgd maar er bleek een vrouw nog meer verward dan moeders te zijn dus de dienders kwamen met een andere dame naar buiten. Vervolgens onze metro pasjes geregeld en richting Downtown. Op het programma staan de Oculus en het 9/11 Memorial. (Museum)

Wat nog even vermeld moet worden is dat de AirPods Pro ook hier niet te verkrijgen zijn. Wat ze wel hebben zijn lege doosjes die keurig geseald zijn zodat ze net echt zijn. Wij dus blij huppelend met wat achteraf bleek een leeg doosje naar een verkoopster gesneld voordat iemand anders het te pakken zou hebben. We werden echter met een meewarige glimlach gecorrigeerd en uit de droom geholpen. Dan toch maar gewoon in Nederland bestellen.

Door de regen worden we nog gedwongen om twee kerken te bezoeken. De Trinity Church blijkt ook nog een oude begraafplaats te hebben met allerlei founding fathers van het eerste uur. (Kan ook niet anders natuurlijk)

Het museum is prachtig gemaakt onder de grond. De enorme drukte en de over de top audiotour van Robert de Niro doen echter wel afbreuk aan het geheel. Het is wel erg America First zullen we maar zeggen.

Ook al is het maandag besluiten we met een diner bij Thank God it’s Friday. Daarna nog even naar de M&M’s winkel om voor Joshua niet giftige M&M’s te halen. (Die zonder pinda’s). Weer in de rij en gewurm om het kostbare goedje te verkrijgen. Ook om je goedje kwijt te raken moet je hier in de rij. Barbara had echter geen keus en de mannen hebben zich weer verbaasd over wat er buiten allemaal voorbij komt. Inclusief de twee bedelende zwervers die als dienst de deur voor je openhouden en/of je gewoon gelukkig nieuwjaar wensen. Al met al heeft het me 3 dollar gekost om mijn persoonlijke ruimte weer op een acceptabel niveau te krijgen.