Het avontuur is begonnen! We zijn keurig door Barbara afgezet op de drukste dag van de afgelopen jaren. Schiphol is een chaos. We zien een lange rij van wachtende mensen buiten de vertrekhal en lopen ontspannen en een tikje arrogant langs de sukkels. Langs vertrekhal 1 naar vertrekhal 3 om daar binnendoor te sneaken en als dieven in de nacht onze koffers bij de do it yourself balie te laten opslokken door een tandenloze machine. Nu maar hopen dat ze in Reykjavik aankomen.

Helemaal trots sluiten we aan in de rij voor de security. Zoveel arrogantie en geluk moet natuurlijk fout gaan en dat klopt. Na een kwartier spreekt een alleraardigst meisje van Schiphol ons aan (terwijl zij naar Joshua keek). We moesten haar wel eerst uitleggen dat IJsland in Europa ligt maar met behulp van een handig appje op haar telefoon kon ze ons wel vertellen dat we in de verkeerde rij stonden. Wij moesten in de Schengen rij en stonden in de Intercontinentale rij. Met het schaamrood op de kaken schuifelden we naar de goede rij en die begon JAWEL buiten!

Het begin
Eenmaal binnen

Uiteindelijk hebben we het gered en de huurauto afhalen was geen probleem. Een gloednieuwe Nissan met spijkerbanden dus laat die sneeuw maar komen!

Met de navigatie ons Hotel snel gevonden en laten we nu net pal voor de mooiste kerk van Reykjavik slapen. Nog leuker is dat het restaurantje waar we een toetje en twee biertjes scoren Loki heet. Dat Loki de halfgod van bedrog is blijkt uit de rekening van €58,72. We wisten al dat IJsland prijzig is maar dit gaat boven de verwachting. Op deze manier kunnen ze al die gedupeerde spaarders nog wel compenseren.