Begin van de avond terug in Reykjavik. We hebben vooraf al bepaald dat we onze omzet gunnen aan de Brewdog. Een hippe tent met eigen bier dat waarschijnlijk zijn oorsprong in Schotland heeft. Veel IPA’s die we vanzelfsprekend links laten liggen. Alles rond de vier procent. Nog een avondwandelingetje na het eten en het bruisend hart van Reykjavik ontdekt. Dat blijkt niet zo bruisend maar wel nat en koud. Gelukkig was er een heuse Ierse Pub met Guinness en engeltjes op het plafond. Gezellig nog even blijven hangen.

Teveel Guinness
Hij kan het nog steeds!

Het ochtendritueel met stinkende douche en ontbijt verliep vergelijkbaar met de dag ervoor. Spulletjes in de auto en karren maar. De ruitenwissers aan en die bleven tot het eind van de dag ook geduldig zwiepen. Het zicht is niet optimaal maar we zijn onder de indruk van het landschap. Besneeuwde bergen geven met de wolken en de zee dramatische beelden. We pakken dan ook niet de tunnel onder de fjord door maar besluiten er omheen te rijden en een waterval aan het einde van de fjord te bezoeken. Via de eerste onverharde weg komen we ter plekke en zijn net niet de enige maar als je Reykjavik uit bent is het meteen over met de drukte. Precies wat wij willen.

De wandeling ingezet als blue men in een boterhamzakje (zie foto). Kan ons niet boeien, wij blijven droog.

Blue men

De wandeling wordt een stukje korter dan gedacht. Na 100 meter worden we door twee Amerikaanse dames gewaarschuwd dat de trail gesloten is. Wij gaan natuurlijk nog een stukje verder om van een afstand nog een foto te kunnen maken maar ook wij komen het bordje tegen dat verdergaan geen optie is. Terug in de comfortabele warmte van de auto sturen we naar Borganes. Daar is buiten een zwembad niet zoveel. Wel hebben we in een psychedelische setting mogen lunchen. De tent is als een huiskamer ingericht met allerlei zitjes waar je met je bord op de knieën dan wat naar binnen kon harken. De tent had een grote aantrekkingskracht op Nederlanders, er zaten wel drie groepjes platlanders.

In een zweeftent

Na de regen komt nog meer regen en rijden we richting een krater. Althans dat was de bedoeling maar Google plaatste het pinnetje op een willekeurige plek in een lavaveld. Voordat we daar achter zijn is het al te laat en hobbelen we over onverharde wegen over riviertjes en keien naar helemaal niets.

Niets is echter zo mooi als niks in IJsland. Na de lunch in een zeer winderig plaatsje rijden we langs een vulkaan en zijn lavavelden naar het hotel.