Heerlijk hoor! De ergste hitte is verdwenen. De temperatuur zakt naar rond de dertig en daaronder en dat scheelt de wereld. Het een en ander gaat gepaard met een hemels spektakel waarbij Thor vrolijk Mjölnir van links naar rechts aan het zwiepen is. Prachtig gezicht weerlicht in de schemer tussen de bergen. Wij vinden het alleen maar prettig en de honden leven helemaal op. Gisteren ben ik met de mannen met de pont naar Monte Isola gevaren om een salami te kopen. Monte Isola is een eiland in het meer van Iseo waar je niet met de auto kan komen. Er zijn wat plaatsjes rond het eiland en in het midden een berg met daarop een klooster. We zijn goed voorbereid met FFP2 maskers want die zijn verplicht. Eigenwijze wappies met zelfgebreide kapjes of erger nog zonder kapje komen niet aan boord. Je wordt gedwongen bij de kapitein zelf een FFP2 masker te kopen. Leuk verdienmodel. Als verzachtende omstandigheid geldt dat Lombardije als één van de zwaarst getroffen regio’s in Europa gezien wordt. Je ziet hier nog regelmatig mensen met kapjes lopen.

Om de dag te openen nemen we een espresso en een koud flesje mineraalwater. Vervolgens vergaderen we over de bestemming van die dag. Het klooster op de top wordt genoemd maar gelukkig kan je daar niet dichtbij komen om het te bezichtigen. Dat scheelt heel wat hoogtemeters en het doel wordt langs de kust lopen naar het volgende plaatsje. Jan weet de namen nog wel.

De plaatsjes zijn bescheiden maar de Horeca uitstekend. De 3 culinaire experts van ons gezelschap geven de pizza een tien. Ik moet toegeven dat ik ook zelden zo’n goede pizza gehad heb. Hij is dan ook in een speciale oven bereid. Het wandelingetje terug is hetzelfde als heen maar dan warmer dus tijd voor een ijskoffie! En dat is precies wat we krijgen. Geen Frappacino met roomijs en slagroom maar gewoon koude koffie met ijsklontjes. Wel goede koffie dus. Oh ja nog even een oude schuld inlossen. Op de markt is niks gekocht.

Wel zijn de mannen nog naar een heus Heavy Metal concert van de speeltuinvereniging geweest. Dat klinkt heel raar en dat klonk het ook want het werd aangekondigd als een concert van Guns N’ Roses maar de leadzanger had niet de unieke eigenschappen van een speenvarken die Axl Rose op wonderbaarlijke wijze wel in huis heeft. Het evenement vond aan de andere kant van het meer plaats (fijn voor Barbara en mij) en hoewel zij geheel op eigen kracht in eigen auto aan de overkant gekomen zijn hebben Barbara en ik plus twee honden ze maar weer opgehaald. Het was namelijk naast een concert ook een Bierfestival.