Het is grappig om te merken dat de honden het aanvoelen wanneer we weer gaan vertrekken. Ze worden wat rusteloos en volgen ons overal door het huis. Als de bench van Loki wordt ingeklapt helpt hij altijd een handje mee door zenuwachtig tegen je aan te springen. Zodra de klep van de auto opengaat zitten de heren op hun plek zodat we ze vooral niet kunnen vergeten mee te nemen.

Het is maar een paar uur rijden en we moeten ons best doen om niet te vroeg te zijn. Ondertussen volgen we de jongens die vanuit Nederland vertrokken zijn en die gaan als een speer. Joshua is een paar dagen heer en meester van het kasteel thuis.

Aangekomen gaan we eerst boodschappen doen en dan het huis zoeken. We worden zeer vriendelijk ontvangen door de eigenaar die ons alles in detail uitlegt. Hij heeft zelfs een schaal met zelf gekweekte courgette en sla voor ons neergezet. Ook enkele met poep besmeurde biologische eieren en een lokaal broodje. Erg lief allemaal maar we snappen al snel dat glazen zijn om uit te drinken en borden om van te eten. De uitleg van de Jacuzzi is wel welkom maar ook weer complex dus die blijft gewoon aanstaan tijdens het verblijf.

De mannen zijn voor het eten thuis en het voelt altijd goed als we weer samen zijn. De volgende dag is het fietsen huren voor de mannen zodat ze hun eigen agenda kunnen volgen. Die leidt in eerste instantie dwars door het bos over zandpaden terug naar huis. Leve Google Maps. (maar niet heus). Zondag kijken Barbara en ik de Finale van het EK op een Mega groot scherm en een beamer terwijl de jongens naar een feest in Longeville gaan. De gemiddelde leeftijd van de vrouwelijke bezoekers was precies 24 maar bestond uit een cohort van 08-12 jaar en een cohort van 55-80 jaar. Kortom het bier met wort en patat was goedkoop zal ik maar zeggen.

Zo scharrelen we door de dagen heen. De mannen zijn een paar uurtjes op het strand geweest en wij lopen met de honden een rondje en hebben zelfs een beetje hardgelopen. Het weer is geweldig. Niet te warm met een zonnetje.

Brood halen we op 50 meter van het huisje op de hoek. Alles staat hier mooi in bloei en het is nog niet zo dor en droog als in augustus. Al die schoonheid en warmte wordt onze Rakas wel eens teveel en die heeft dan geen zin om te gaan lopen en blijft gewoon voor de deur liggen. Het is ook geen hondenweer hier. Een paar huizen verderop ligt een prachtige Wooly Husky de hele dag op of onder een bankje in de voortuin. Die is zo depressief dat ze niet eens opkijkt als we voorbijlopen. De honden drinken hier met gemak 5 liter water in ruim een dag weg.